Str. I.L. Caragiale nr. 7, Rasnov 0788 11 55 11 edrasnov@gmail.com

UE lansează o cerere de propuneri pentru a sprijini întreprinderile nou-înființate din domeniul tehnologiei deep-tech conduse de femei

UE lansează o cerere de propuneri pentru a sprijini întreprinderile nou-înființate din domeniul tehnologiei deep-tech conduse de femei

21 iunie 2022 0 Comentarii

Comisia a lansat astăzi, 21 iunie, cea de a doua cerere de propuneri „Women TechEU”, care urmează unui prim proiect-pilot de succes din 2021.

Anul acesta, până la 130 de startup-uri deep-tech (tehnologie bazată pe progrese și inovații științifice radicale) conduse de femei vor primi finanțare în valoare de 10 milioane EUR și servicii menite să accelereze dezvoltarea întreprinderilor, care să le permită femeilor devină lideri în domeniul tehnologiei.

Schema dispune de finanțare din programul de lucru Ecosistemele europene de inovare din cadrul programului Orizont Europa, cu sprijin din partea Consiliului European pentru Inovare (CEI).

Women TechEU oferă sprijin întreprinderilor nou-înființate conduse de femei în cea mai timpurie și mai riscantă etapă a creșterii lor. Pe lângă un grant în valoare de 75.000 EUR, finalistele primesc mentorat și îndrumare prin intermediul programului CEI privind rolul de lider al femeilor, „Women Leadership Programme”.

Candidaturile sunt deschise până la 4 octombrie 2022, ora 18:00 (ora Bucureștiului). Women TechEU este una dintre inițiativele UE menite să sprijine și să capaciteze femeile din domeniul tehnologiei și al inovării, inclusiv prin Premiul anual al UE pentru femeile inovatoare și noul program Women Leadership al CEI.

Articol preluat de pe site-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Citește articolul integral aici.

Adaugă un comentariu

Europe Direct Râșnov

0