Str. I.L. Caragiale nr. 7, Rasnov 0788 11 55 11 edrasnov@gmail.com

UE investește peste 600 milioane EUR în infrastructura energetică pentru a susține planul REPowerEU și Pactul verde european

UE investește peste 600 milioane EUR în infrastructura energetică pentru a susține planul REPowerEU și Pactul verde european

9 decembrie 2022 0 Comentarii

Uniunea Europeană va investi 602 milioane EUR din Mecanismul pentru interconectarea Europei în opt proiecte transfrontaliere de infrastructură energetică, pentru a atinge obiectivele stabilite în planul REPowerEU și în Pactul verde european.

Investiția se va efectua conform rezultatelor unei cereri de proiecte lansate la 18 mai, în paralel cu planul REPowerEU.

Comisarul pentru energie, Kadri Simson, a declarat: „Îmbunătățirea interconexiunilor transfrontaliere este o condiție prealabilă pentru o tranziție către o energie curată, deoarece acestea consolidează piața noastră comună a energiei și facilitează integrarea energiei din surse regenerabile în rețea. Reziliența infrastructurii energetice este, de asemenea, esențială pentru securitatea aprovizionării UE și pentru îndeplinirea angajamentului nostru de a opri importurile de gaze din Rusia cât mai curând posibil.

Aceste fonduri vor finanța proiecte în domenii precum energia electrică (dintre care unul privind rețelele electrice inteligente), rețelele de CO2, stocarea subterană a gazelor, precum și pentru un terminal GNL offshore. Acestea sunt împărțite între nouă state membre (Belgia, Croația, Franța, Irlanda, Italia, Austria, Polonia, România și Slovenia) și Tunisia.

Mai multe detalii cu privire la proiecte sunt disponibile aici.


Articol preluat de pe site-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Citește articolul integral aici.

Adaugă un comentariu