Str. I.L. Caragiale nr. 7, Rasnov 0788 11 55 11 edrasnov@gmail.com

Ucraina: Asistență UE prin intermediul centrelor logistice de urgență și al rezervei rescEU

4 martie 2022 0 Comentarii

Comisia continuă să depună eforturi la toate nivelurile pentru a canaliza sprijinul umanitar și de protecție civilă către Ucraina și țările învecinate.

Pe măsură ce nevoile cresc exponențial, în Ucraina va fi mobilizată asistență suplimentară din stocurile medicale rescEU găzduite de Germania, Ungaria și Țările de Jos

Sprijinul rescEU include ventilatoare pulmonare, pompe de perfuzie, monitoare pentru pacienți, măști și halate, dispozitive cu ultrasunete și concentratoare de oxigen.

În plus, astfel cum a anunțat președinta von der Leyen, Comisia Europeană a înființat centre logistice de protecție civilă în Polonia, iar altele sunt în curs de înființare în România și Slovacia, pentru a distribui ajutorul necesar Ucrainei cât mai curând posibil.

Aceste centre vor contribui la direcționarea asistenței furnizate din 27 de țări europene prin intermediul mecanismului de protecție civilă al UE. De asemenea, UE continuă să sprijine țările învecinate care au primit deja peste un milion de persoane strămutate din Ucraina. Grecia, Austria și Germania au oferit Slovaciei măști, dezinfectanți și așternuturi, corturi și îmbrăcăminte.

De asemenea, echipe de experți în domeniul protecției civile din UE se află în drum spre Moldova și Polonia pentru a sprijini autoritățile. La 3 martie, Țările de Jos, Franța și Grecia au acordat asistență Moldovei prin intermediul mecanismului de protecție civilă al UE. În foarte scurt timp, Republica Moldova va beneficia și de asistență suedeză, daneză și finlandeză.

Articol preluat de pe site-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Citește articolul integral aici.

Adaugă un comentariu

Europe Direct Râșnov

0