Str. I.L. Caragiale nr. 7, Rasnov 0788 11 55 11 edrasnov@gmail.com

Ucraina: accelerarea utilizării fondurilor de coeziune pentru a sprijini nevoile imediate ale refugiaților

4 aprilie 2022 0 Comentarii

Comisia a propus o procedură de finanțare simplificată în cadrul politicii de coeziune pentru perioada 2014-2020, pentru a face față costurilor suplimentare implicate.

Pentru a sprijini în continuare statele membre care le asigură primire și cazare refugiaților care fug din calea războiului din Ucraina, Comisia a propus o procedură de finanțare simplificată în cadrul politicii de coeziune pentru perioada 2014-2020, pentru a face față costurilor suplimentare implicate.

Propunerea introduce o nouă „opțiune simplificată în materie de costuri”, pentru a acoperi nevoile imediate ale refugiaților, cum ar fi alimentele, asistența materială de bază, precum și costurile de cazare și transport. Aceasta completează flexibilitatea suplimentară introdusă deja prin propunerea privind Acțiunea de coeziune în favoarea refugiaților în Europa și majorarea cu 3,4 miliarde EUR a prefinanțării în cadrul REACT-EU.

Acest lucru răspunde solicitărilor Consiliului European și ale Parlamentului European de a elabora propuneri suplimentare pentru a consolida sprijinul UE, astfel încât să se asigure că finanțarea UE pentru refugiați și gazdele acestora poate fi mobilizată rapid.

Statele membre vor putea beneficia de o sumă prestabilită pe săptămână pentru toate persoanele cărora li s-a acordat protecție temporară în temeiul Directivei privind protecția temporară și care se află în statul membru respectiv. Această opțiune poate fi utilizată timp de maximum 13 săptămâni de la sosirea fiecărei persoane în UE.

Utilizarea costurilor simplificate înseamnă, de asemenea, că resursele umane și eforturile administrative ale statelor membre se pot concentra pe furnizarea mai rapidă de sprijin celor care au nevoie de acesta. Noua propunere prezintă o modificare suplimentară a Regulamentului privind dispozițiile comune și necesită aprobarea colegiuitorilor.

Articol preluat de pe site-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Citește articolul integral aici.

Adaugă un comentariu

Europe Direct Râșnov

0