Str. I.L. Caragiale nr. 7, Rasnov 0788 11 55 11 edrasnov@gmail.com

Premiile patrimoniului european: 3 proiecte din România sunt câștigătoare

Premiile patrimoniului european: 3 proiecte din România sunt câștigătoare

1 iulie 2022 0 Comentarii

Comisia și Europa Nostra anunță astăzi laureații din 2022 ai Premiilor patrimoniului european/Europa Nostra, finanțate prin programul „Europa creativă”. Anul acesta, care marchează cea de a 20-a aniversare a celor mai prestigioase premii din Europa în domeniul patrimoniului, au fost premiate 30 de realizări remarcabile în materie de patrimoniu din 18 țări europene.

Printre laureați se află și 3 proiecte din România: Casa Libertății Religioase, Muzeul-Atelier Scoala de la Piscu și proiectul „Semne Cusute„.

Laureații au demonstrat activități remarcabile legate de conservarea și de reutilizarea adaptivă a patrimoniului cultural, dar și în domeniul cercetării, al educației, al formării și al competențelor, precum și în ceea ce privește implicarea și sensibilizarea cetățenilor.

Ceremonia de decernare a premiilor patrimoniului european va avea loc la Praga, la 26 septembrie. Europa creativă este programul UE care sprijină sectoarele culturale și creative, permițându-le să contribuie mai mult la societatea, la economia și la mediul de viață din Europa.

Dotat cu un buget de 2,4 miliarde EUR pentru perioada 2021-2027, el sprijină organizațiile din domeniul patrimoniului, al artelor spectacolului, al artelor frumoase, al artelor interdisciplinare, al publicațiilor, al cinematografiei, al televiziunii, al muzicii și al jocurilor video, precum și zeci de mii de artiști și de profesioniști din domeniul cultural și audiovizual.

Articol preluat de pe site-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Citește articolul integral aici.

Adaugă un comentariu