Str. I.L. Caragiale nr. 7, Rasnov 0788 11 55 11 edrasnov@gmail.com

Pentru un Brașov mai verde – webinar privind colectarea separată a deșeurilor în județul Brașov

18 noiembrie 2021 0 Comentarii

Webinarul organizat de EUROPE DIRECT Râșnov se adresează tuturor celor interesați de un problema gestionării deșeurilor în județul Brașov și își propune să răspundă la următoarele întrebări:

– Ce schimbări aduc noile legi adoptate de România în 2020 și 2021 pentru a transpune directivele europene?
– Cât de departe suntem de țintele de reciclare asumate ca stat membru al Uniunii Europene în contextul Pactului verde european?
– Cum se împarte responsabilitatea colectării selective și a reciclării între autorități și cetățeni?
Cine plătește și pentru ce?
Sesiune de Q&A

Invitat: Florina Stan, Specialist Managementul deșeurilor – CSR Nest
Moderator: Ioana Vașoti – coordonator EUROPE DIRECT Râșnov

Context:
Până în 2020, conform directivelor europene, România ar fi trebuit să ajungă la o rată de reciclare de 50% din masa totală a deșeurilor. De asemenea, țara noastră s-a angajat să colecteze separat deșeurile menajere periculoase până în 2022 și bio-deșeurile (spre compostare) până în 2023.

Pe 12 noiembrie 2021 Comisia Europeană a hotârât să trimită din nou România în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene pentru nerespectarea pe deplin a hotărârii Curții din 18 octombrie 2018, care constata neîndeplinirea de către România a obligațiilor sale în temeiul Directivei privind depozitele de deșeuri (Directiva 1999/31/CE). Conform acestei hotărâri, România avea obligația ca, până la 16 iulie 2009, să închidă și să reabiliteze toate depozitele de deșeuri care nu au obținut o autorizație de funcționare. Curtea a constatat că România nu și-a respectat această obligație cu privire la 68 de depozite de deșeuri. Aceasta este a doua sesizare a Curții și poate duce la aplicarea unor sancțiuni corespunzătoare intervalului de timp scurs de la prima hotărâre până la asigurarea conformității.

Webinarul se va desfășura pe platforma Zoom.
Pentru a participa, vă rugăm să vă înscrieți accesând următorul link:
https://forms.gle/Btz1YwXichKYMQEo6

Adaugă un comentariu

Europe Direct Râșnov

0