Str. I.L. Caragiale nr. 7, Rasnov 0788 11 55 11 edrasnov@gmail.com

Monitorizarea dezinformării cu privire la coronavirus

8 decembrie 2021 0 Comentarii

Comisia Europeană a anunțat recent prelungirea cu încă șase luni, până în iunie 2022, a programului său de monitorizare a dezinformării cu privire la coronavirus, o dată cu publicarea, pe 2 decembrie, a celor mai recente rapoarte cu privire la acțiunile pe care platformele online le-au întreprins în perioada septembrie-octombrie. Citește rapoartele aici

Cele mai recente rapoarte arată că YouTube și-a extins politica privind informarea eronată în domeniul medical incluzând afirmații privind vaccinurile care contrazic poziția consensuală a autorităților locale din domeniul sănătății sau OMS.

TikTok și-a mărit numărul de cuvinte-cheie/hashtaguri care pot declanșa etichete și bannere legate de COVID-19 și vaccinuri.

Twitter și-a actualizat politica privind informațiile înșelătoare despre vaccinuri. LinkedIn de la Microsoft a extins colaborarea cu influențatori din Europa pentru a transmite mesaje oficiale despre vaccinare.

Meta/Facebook și-a actualizat politicile la nivel mondial privind vaccinarea copiilor împotriva COVID-19, un exemplu fiind conținutul fals care susține că vaccinurile nu sunt pentru copii sau sunt nesigure și netestate.

Recent, 26 de noi semnatari potențiali s-au alăturat procesului de elaborare menit să consolideze Codul de bune practici privind dezinformarea, care este, mai nou, așteptat să apară până la sfârșitul lunii martie 2022. Termenul prelungit le va permite semnatarilor să elaboreze un instrument solid, cu angajamente amănunțite adaptate și la serviciile diferite reprezentate de o gamă mai largă de potențiali semnatari. Comisia îndeamnă semnatarii să realizeze rapid revizuirea, respectând orientările sale, și să își intensifice eforturile în cadrul programului de monitorizare, ținând seama de recomandările recente ale Grupului autorităților europene de reglementare pentru serviciile mass-media audiovizuale (ERGA).

Sursa: Reprezentanța Comisiei Europene în România

Adaugă un comentariu

Europe Direct Râșnov

0