Str. I.L. Caragiale nr. 7, Rasnov 0788 11 55 11 edrasnov@gmail.com

Linia de asistență telefonică „Solidaritatea UE cu Ucraina” disponibilă și în limbile ucraineană și rusă

3 aprilie 2022 0 Comentarii

Pe lângă cele 24 de limbi oficiale ale UE în care Comisia răspunde la întrebările adresate de cetățeni cu privire la chestiuni legate de UE, Comisia a lansat un serviciu specializat în limbile ucraineană și rusă.

Începând de astăzi, 31 martie, oricine din UE și din afara ei poate contacta Centrul de contact Europe Direct (EDCC) și poate primi răspunsuri și în ucraineană și rusă. Indiferent dacă ar dori să afle mai multe despre asistența pe care UE o acordă UE Ucrainei, despre măsurile restrictive împotriva Rusiei, despre protecția temporară a persoanelor care fug din calea invaziei rusești a Ucrainei, sau să obțină informații esențiale privind drepturile care decurg din aceasta, precum și privind alte forme de sprijin pentru cei care au nevoie de acesta – nicio întrebare nu va rămâne fără răspuns.

Serviciul este disponibil imediat pentru întrebări adresate în scris sau verbal în toate limbile oficiale ale UE, precum și pentru întrebări și răspunsuri în scris în limbile ucraineană și rusă.

Începând cu jumătatea lunii aprilie, la apelurile telefonice se va răspunde și în limbile ucraineană și rusă. Linia de asistență telefonică „Solidaritatea UE cu Ucraina” face parte din Centrul de contact Europe Direct al Comisiei, care este un canal important de comunicare cu cetățenii de peste 20 de ani.

Articol preluat de pe site-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Citește articolul integral aici.

Adaugă un comentariu

Europe Direct Râșnov

0