Str. I.L. Caragiale nr. 7, Rasnov 0788 11 55 11 edrasnov@gmail.com

Lilutesa – modă sustenabilă pentru copii

Harta Verde Râșnov: Lilutesa – modă sustenabilă pentru copii

28 august 2022 0 Comentarii

Întreg conceptul Lilutesa este gândit ca o mică afacere de familie, pe principii sustenabile: începând de la materia primă, la felul în care sunt gândite croiurile și până la ambalare. Am stat de vorbă cu Nicol Ionescu, creatoarea Lilutesa.

Materie primă pe bază de upcycling (refolosire)
“Hainele sunt create din materiale naturale, unele sunt recuperate din diverse broderii și dantele vechi, altele sunt resturi preluate de la ateliere mai mari, care altfel ar sfârși în coșul de gunoi. Cumpărăm de asemenea și materiale noi din surse locale, pânză topită produsă în România sau materiale naturale din Italia și Olanda.”

Viața lungă a hainelor Lilutesa
“Copiii cresc, așa că am ales croiuri lejere, gândite special pentru a fi purtate mai mult de un sezon.” Iată o abordare care țintește reducerea consumului. Astfel viața hăinuțelor Lilutesa este mult mai lungă decât o au de obicei hainele pentru copii.

Cât mai puține deșeuri
“Suntem fani ai modei sustenabile, folosind responsabil resursele și încercăm să reducem deșeurile în procesul de producție. Din bucățile mici rămase de la croirea hăinuțelor facem accesorii sau le donăm pentru crearea de jucării.”
Chiar și pentru ambalaje, Nicol a găsit o soluție care să reducă impactul asupra mediului: cutiile pentru folosite pentru colete sunt cutii de carton refolosite, de la alte produse. Pentru cât mai puțin plastic în viața și afacerea ei, folosește doar bandă adezivă de hârtie.

Implicare în comunitate
“M-am implicat în activitățile Centrului SCHUBZ. Încerc să îi inspir pe copii să folosească resursele într-un mod responsabil, de aici și ideea atelierelor de reciclare creativă.”

“Pentru mine, o afacere sustenabilă este cea care are impact redus asupra mediului, aduce un plus pentru societate și aduce antreprenorului bucurie, nu doar un venit. Sustenabilitatea are și o dimensiune interioară.”

Date de contact:
https://lilutesa.ro/

Atelier: Str. Iasomiei nr.28, loc. Rasnov, jud. Brasov – Romania

Adaugă un comentariu

Europe Direct Râșnov

0