Str. I.L. Caragiale nr. 7, Rasnov 0788 11 55 11 edrasnov@gmail.com

Harta verde Râșnov: Socialu

Harta verde Râșnov: Socialu

30 octombrie 2022 0 Comentarii

Micro-agenția Socialu reprezintă un model de bune practici sustenabile atât în domeniul marketingului, cât și în plan fizic. Are drept sediu o garsonieră mică, iar activitatea ei are loc mai mult “pe teren”, cu un consum minim de resurse. Folosește doar tehnologie second-hand și refurbished.

Etica unui business sustenabil

Leagă colaborări strânse și de lungă durată cu business-uri încrezătoare în forțele proprii, principiale, care nu vor să se impună neapărat pe o piață de capital haotică ce prinde puteri tot mai mari, ci pe cea locală, și aleg, deci, în loc de a face profit cu orice preț, să respecte o etică de business sustenabil, prietenos cu mediu, inovativ, precum și o etică bazată pe simplitate și umanism, pentru că, așa cum spune fondatoarea, Laura Oancea, “este nevoie să punem educația și omul în centrul preocupărilor noastre, ale tuturor, cu toate că ar putea să pară că, astfel, marketingul nu va mai putea rămâne curajos și creativ în continuare. Contrar așteptărilor, el va ajunge chiar mult mai curajos și mai creativ. Atâta doar să nu pierdem din vedere că pentru asta el trebuie să devină și uman.”

Domenii de expertiză

Astfel, agenția este specializată în promovare și comunicare online pe domenii precum ecologie, ecoturism, educație informală, psihologie, coaching, educație financiară, sustenabilitate, echitate, cultură, integrare socială, lucrând mai ales cu ONG-uri. Iar pentru că și ea respectă aceleași principii ca ale colaboratorilor săi, business-ul funcționează complet online, folosind extrem de puține resurse virtuale pentru a funcționa, deplasările realizându-se cu bicicleta sau pe jos, documentele fiind stocate doar online, plasticul fiind eliminat complet. Mai exact, consumul de resurse este în general foarte mic.

Cum se descrie agenția și care e misiunea ei?

“Noi suntem Socialu, o echipă tânără și entuziastă, formată din 3 oameni cu know-how în marketing din belșug, cu bun simț și echilibrați, interesată de tot ce ține de acest domeniu și la nivel macro. Ideea numelui vine atât de la social media, cât și de la nevoia de a închega o societate mai armonioasă, pe principii evergreen, solide și de a ajuta la integrarea socială a anumitor categorii defavorizate.

Reușim de 3 ani de zile și ne propunem în continuare să legăm parteneriate de lungă durată, cu schimb de resurse și cunoștințe în domeniul digital marketing, “cireșica” noastră de pe agenție fiind principii precum: echitatea, bunăstarea, glocalismul, sustenabilitatea, multiculturalismul (unitate în diversitate), networkingul de calitate în comunități restrânse pentru a deveni mai bine închegate, susținerea microeconomiilor, reducerea “risipei” de muncă la birou (un echivalent al reducerii risipei din practicile sustenabile și care în acest context se traduce prin eliminarea a ceea ce numim în mod popular cooperativa munca în zadar”, astfel încât atunci când nu trebuie să intervenim online, preferăm să lăsăm offline-ul să-și facă treabă decât să ne aflăm în treabă) și multe altele derivate din acestea.

Totodată, ne dorim să creăm și comunități de marketeri care să se ajute între ei la nevoie. Subiectele despre care considerăm că putem să vorbim cu încredere se concentrează asupra viziunii noastre legate de networking în marketing, despre o economie și o etică a muncii orientată spre om în general, precum și despre nevoia existenței unei etici a muncii pentru domeniul acesta relativ nou în România.

Lucrând cu business-uri din peste 11 domenii diferite, ne-am dat seama că e nevoie să stabilim niște fișe ale posturilor din marketing care să satisfacă atât cerințele clienților noștri, cât și pe cele ale oamenilor ca noi ce muncesc pe o piață care a apărut destul de recent și pe nepusă masă în fața noastră.”

Adaugă un comentariu

Europe Direct Râșnov

0