Str. I.L. Caragiale nr. 7, Rasnov 0788 11 55 11 edrasnov@gmail.com

Harta verde Râșnov: Piece of Heaven

Harta verde Râșnov: Piece of Heaven

1 noiembrie 2022 0 Comentarii

Iată că am avut onoarea în sfârșit de a plasa pe Harta Verde Râșnov și un punct de cazare off-grid, cu animale în curte, care încurajează aplicarea practicilor sustenabile de către turiștii cazați și petrecerea timpului în natură. Așadar, unitatea de cazare are și un rol informativ pe lângă cel recreativ.

Informare despre practici sustenabile

La Piece of Heaven sunt folosite responsabil resursele și se încearcă tot mai mult reducerea deșeurilor de orice tip. Mai mult, personalul este informat constant despre practici ecologice și sustenabile.

Zero plastic

Apoi, în ceea ce privește utilizarea plasticului, aceasta este redusă semnificativ prin achiziționarea detergenților și, în general, a produselor folosite, în cantități mai mari, pentru a ajunge o perioadă lungă de timp.

Igienizare ecologică

Pentru igienizarea fosei septice se folosesc detergenți ecologici care nu omoară bacteriile benefice din fosă.

Reducerea risipei și compostarea

În mod inedit, locația beneficiază și de o zonă de compostare, prin care are loc reutilizarea resturilor compostabile în scop agricol, iar apa de ploaie este refolosită pentru udarea plantelor din grădină, în timp ce apa de izvor este filtrată mecanic.

Încălzirea este monitorizată și reglată prin termostat, căldura fiind menținută la 22 grade, iar iluminatul este economic, de tip LED. Mașina de tuns iarba folosită este una electrică pentru a se evita consumul de combustibili fosili care poluează, iar consumul de apă nu depășește 1 m3/lună pentru o suprafață de aprox. 20 m2.

În imediata apropiere este pusă la dispoziție turiștilor stație de încărcare pentru mașinile electrice și proprietarul anunță că vor fi achiziționate, începând din 2023, și 10 biciclete noi pentru a încuraja petrecerea timpului cât mai mult în aer liber.

Adaugă un comentariu

Europe Direct Râșnov

0