Str. I.L. Caragiale nr. 7, Rasnov 0788 11 55 11 edrasnov@gmail.com

Pensiunea Rem's

Harta verde Râșnov: Pensiunea Rem’s

1 noiembrie 2022 0 Comentarii

Pensiunea Rem’s reprezintă un model de bune practici pentru pensiunile din Râșnov. Aici se încurajează un stil de viață sănătos, fiind puse la dispoziție turiștilor cazați biciclete. De asemenea, este pus accent pe acțiuni precum reducerea risipei, prin reutilizarea și întreținerea, pentru o viață cât mai lungă, a bunurilor de preț precum mobilierul de lemn, apoi prin întreținerea pardoselilor și obiectelor din lemn, prin consum redus de resurse pentru încălzire și iluminat. De exemplu, sunt refolosite calorifere din fontă, camerele au Eco Warning pentru prosoape. Pentru reducerea risipei pe partea de climatizare, caloriferele sunt închise când nu există turiști cazați. Pentru reducerea consumului de apă au fost introduse la baterii site mai dese, iar pentru un consum redus de electricitate sunt folosite becuri pe LED și frigidere din clase superioare energetic. Apa de ploaie se refolosește, iar spațiile exterioare nu sunt încălzite. Un alt mod de a reduce risipa este acela prin care nu se mai acceptă sejururi de 1 zi. Astfel se folosesc mai puține resurse și detergenți.

Educarea turiștilor cu privire la depozitarea gunoiului

Clienții sunt în permanență informați cu privire la strângerea gunoiului, în așa fel încât, dacă își strâng singuri gunoiul, primesc o atenție din partea gazdei.

Se practică colectarea selectivă a gunoiului: uleiul este colectat în recipiente separate pentru a fi dus la punctul de colectare cel mai apropiat din Râșnov, iar deșeurilor le sunt destinate spații de depozitare separate, speciale.

Tot pentru reducerea risipei, nu se folosesc detergenți și produse de îngrijire personală ambalate individual. Detergenții folosiți pentru igienizarea spațiilor sunt ecologici, este utilizată formula clasică pe bază de bicarbonat și oțet, iar cei pentru rufe sunt achiziționați de la producător român – Farmacia de Detergent.

Promovarea produselor locale

Produsele locale sunt și ele promovate aici: gem/dulceață de mere (producție proprie) și pălinca de la Pălincăria Transilvania.

Misiunea de reducere a utilizării plasticului

Plasticul este redus la minimum, fiind folosite ambalaje ecologice mai mici și pungile de hârtie care sunt mai ieftine.

Adaugă un comentariu

Europe Direct Râșnov

0