Str. I.L. Caragiale nr. 7, Rasnov 0788 11 55 11 edrasnov@gmail.com

Harta verde Râșnov: Casa Dacică

Harta verde Râșnov: Casa Dacică

1 noiembrie 2022 0 Comentarii

Casa Dacică servește comunității râșnovene drept model de bune practici atât prin aplicarea lor, cât și în ceea ce privește informarea cu privire la punerea lor în aplicare (personalul se informează constant cu privire la practici ecologice și sustenabile).

Consum de produse locale

Aici este încurajat consumul de produse locale tradiționale, precum pălinca produsă local, din surse proprii. Sunt promovate și alte produse locale precum săculeții cu ierburi aromatice, creați de o doamnă artizan din județul Argeș.

Este încurajat, totodată, sportul, mișcarea și un stil de viață sănătos. Pentru plimbările cu bicicleta, sunt puse la dispoziție turiștilor cazați 5 biciclete.

Reutilizarea produselor

La capitolul reutilizarea obiectelor scoase din uz sau vechi, trebuie menționat faptul că aici sunt folosite și corpuri clasice de mobilier, bine întreținute, precum și decorațiuni tradiționale bine păstrate sau noi pentru decorarea spațiilor comune.

Misiunea de reducere a risipei

Pentru reducerea risipei au loc mai multe acțiuni. Lenjeria și suprafețele se spală sau se curăță la cerere, reducând astfel consumul de detergenți și energie electrică. Se folosesc becuri economice, din categorii superioare energetic și toate electrocasnicele sunt eficiente energetic. Mașina de spălat vase funcționează o singură dată pe zi, iar consumul de detergenți este unul redus.
Temperatura în camere este reglată prin termostat, fiind menținută la 22.5 grade, iar spațiile exterioare nu sunt încălzite. Pentru întreținerea curții, nu se folosește mașina de tuns iarba, ci se folosesc unelte mecanice, reducându-se astfel mult consumul de energie electrică și evitându-se consumul de combustibili fosili care poluează.

Zero plastic

Există și o politică strictă de evitare a plasticului: nu se folosesc ambalaje sau produse din plastic. În plus, se practică și se încurajează colectarea selectivă a deșeurilor.

Adaugă un comentariu

Europe Direct Râșnov

0