Str. I.L. Caragiale nr. 7, Rasnov 0788 11 55 11 edrasnov@gmail.com

FutureSummitBrasov Anul European al Competentelor

Future Summit Brasov

29 martie 2023 0 Comentarii

Dezbatere, dialog, exercițiu de co-creare.

Despre viitorul Brașovului în termeni de sustenabilitate, competențe, digitalizare și noi tehnologii, alături de specialiști internaționali și reprezentanți ai comunității locale.

Pe scena FutureSummit2023 la Brașov vor urca:

  • Lara Tassan Zanin, Șefa Reprezentanței Grupului Băncii Europene de Investiții în România, va vorbi despre Financing a European Green Future. Ea supraveghează cel mai mare birou al Grupului European Investment Bank, cu aproximativ 40 de experți EIB care oferă asistență tehnică autorităților române pentru pregătirea și implementarea proiectelor finanțate de UE.
  • Suzana Carp este specialist European în strategie industrială, decarbonizarea industriei grele, energie și protecția climei și a naturii. În rolul său curent, Suzana contribuie activ la dezvoltarea inițiativei Cleantech for Europe, o coaliție de investitori Venture Capital ce au în portofoliul lor peste 500 de companii cu soluții inovatoare în reducerea sau evitarea completă a emisiilor de gaze cu efect de seră.
  • Flavia Boghiu, viceprimarul Municipiului Brașov și sociolog de profesie, cu 10 ani de experiență în asistență socială. Flavia este responsabilă de domenii precum cultură, educație, servicii sociale, transport public, eficiență energetică și urbanism. Ea consideră că politicienii și aleșii trebuie să rămână în permanență în contact cu cetățenii și să-și amintească că fiecare dintre deciziile lor afectează în mod direct viața oamenilor, așa că aceștia trebuie să facă parte constant din procesul decizional.
  • Dragoș Bratu este Expert Software Embedded Developer pasionat de domeniul inteligenței artificiale, Smart Home și robotică și face parte din echipa Miele din 2015. Dragoș este interesat de aplicarea inteligenței artificiale, în special potențialul său de a transforma complet modul în care trăim și de a ne îmbunătăți calitatea vieții
  • Felicia Akkaya, fondator al școlilor, grădinițelor Junior School și a clinicii de nutriție pentru copii Kilostop Junior. Este psiholog, antreprenor și spune despre ea că trăiește pentru educație, căci societatea de mâine are o șansă doar daca astăzi avem grijă de sănătatea și mintea copiilor. A primit premiul pentru Excelență în Educație în 2022 și are o școală în care pregătește adolescenți, oameni de afaceri sau politicieni să arate lumii cea mai bună versiune a lor.
  • Aurelia Florea, Director Dezvoltare Organizațională și Resurse Umane la Miele Tehnica Brasov, are experiență de peste 25 de ani în Leadership Strategic și operațional în dezvoltarea resurselor umane și transformare organizațională. Aurelia coordonează proiecte strategice de resurse umane la nivel local și global și este inițiatorul și coordonatorul Proiectului ”Partener Strategic pentru Educație’’ –,, Education 5.0’’, lansat în 2015, care are ca obiectiv pregătirea și oferirea de sprijin sistemului educațional pentru a se adapta la nevoile reale de pe piața muncii.
  • Ioana Vașoti este coordonatorul EUROPE DIRECT Râșnov și a organizat în comunitatea locală dezbateri și evenimente pe teme legate de Pactul verde european, digitalizare, cetățenie activă în conturarea viitorului european, implicând actori și grupuri țintă diverse: de la mici producători la autorități locale, operatori în turism, tineri, adulți, antreprenori, profesori, ONG-uri. Ioana este specialist în Știința Mediului, cu experiență în conceperea de activități, coordonarea și implementarea de proiecte în domeniul educației pentru dezvoltare durabilă în cadrul Centrului SCHUBZ din Râșnov.

Agenda evenimentului din 30 martie, la Brașov, Sala Patria:

09.30 – 10.00 Welcome coffee
10.00 – 10.10: Intro (Ciprian Stănescu, Președinte, Social Innovation Solutions)
10.10 – 10.35: Viitorul competențelor în economia net zero (Suzana Carp, European Climate Policy Specialist, Cleantech for Europe)
10.35 – 11.00: Inteligența artificială și noile tehnologii în viețile noastre de zi cu zi (Dragoș Bratu, Senior Software Embedded Developer Engineer, Miele)
11.00 – 11.25: Financing a European Green Future (Lara Tassan Zanin, Șefa Reprezentanței Grupului Băncii Europene de Investiții în România); ENG
11.25 – 12.10: Panel – Brașov, oraș sustenabil și pregătit de viitor (Flavia Boghiu, Viceprimar – Municipiul Brașov | Felicia Akkaya, Founder, Junior School | Aurelia Florea, Organizational Development & Human Resources Director, Miele Brașov | Ioana Vasoti, Coordonator, EUROPE DIRECT Râșnov)
12.10 – 12.25: Sesiune de co-creare despre viitor cu participanții
12.25 – 12.30: Încheiere (Ciprian Stănescu, Președinte, Social Innovation Solutions)

Participarea este gratuită, pe bază de înscriere. Click aici pentru a te înscrie.

Future Summit Brașov este organizat de Social Innovation Solutions cu sprijinul partenerilor: Miele, Primăria Municipiului Brașov, Filarmonica Brașov, Voluntariat Brașov, Europe Direct Râșnov, Consiliul Elevilor din Brașov, 5togo, Consolid8, The Entrepreneurship Academy, Romanian Business Leaders, Techcelerator, Confederația Patronală Concordia, ROTSA.

Adaugă un comentariu

Europe Direct Râșnov

0