Str. I.L. Caragiale nr. 7, Rasnov 0788 11 55 11 edrasnov@gmail.com

Fii verde la Festivalul de Film și Istorii Râșnov 2022!

18 august 2022 0 Comentarii

Câștigă premii prietenoase cu mediul, participă la QUIZ-uri, lasă un mesaj pentru Europa în Anul European al Tineretului 2022

O serie de activități în scopul creșterii nivelului de conștientizare al publicului de toate vârstele asupra consolidării rezilienței în fața posibilelor amenințări viitoare – războaie, pandemii, dezasastre naturale s.a., a necesității de a fi informat și implicat în chestiunile europene de actualitate, este organizată de EUROPE DIRECT Râșnov în parteneriat cu EUROPE DIRECT Cluj și Primăria Orașului Râșnov, cu susținerea Comisiei Europene. În această perioadă, EUROPE DIRECT Râșnov, centrul local de informare și dialog privind Uniunea Europeană, se adresează obiectivelor Anului European al Tineterului 2022 și Pactului Verde European, încurajând tinerii să devină cetățeni activi și actori ai schimbării pozitive.

În perioada 22-26 august, EUROPE DIRECT Râșnov invită publicul de toate vârstele la o serie de 4 evenimente interactive și cu premii atractive.

– Valori, oportunitati, platforme si programe ale Uniunii Europene: ai ocazia de a participa la un QUIZ cu premii „verzi”, asortate cu Pactul verde european (pixuri din materiale complet biodegradabile, sticle pentru apă, căni-termos pentru cafea/ceai, agende din hârtie reciclată)

– EU vs Disinfo, dezinformare și fake news: QUIZ cu premii articole de îmbrăcăminte (hanorace, ghiozdane, pelerine de ploaie)

Anul European al Tineretului 2022: exprimă-ți viziunea! Vino și transmite un mesaj pentru Europa, pe platforma https://voices.youth.europa.eu/#/ro. Află mai multe despre ce face UE pentru tineri și despre oportunitățile pe care tinerii din UE le pot accesa.

Materiale informative: brosuri, carti, pliante pe teme europene actuale. Ia-le acasă și citește pentru a fi la curent cu face UE pentru tine în acest context global ”fierbinte”: războiul din Ucraina, pandemia de COVID-19, schimbările climatice, digitalizarea Europei s.a.

Pentru că evenimentele se desfășoară în contextul Festivalului de Film și Istorii Râșnov 2022, cu tema „Granițe/Borders”, EUROPE DIRECT Râșnov a ales să treacă „granița” către publicul care de obicei nu ne calcă pragul biroului.

Astfel că îți dăm întâlnire chiar „în stradă”, în locuri din Râșnov atipice evenimentelor în aer liber:

Parcul Florilor -22 august, 16:00 – 18:00

Parcul Piața Școlii Nr.3 – 23 august, 16:00 – 18:00

Parcul Caragiale – 24 august, 16:00 – 18:00

Promenadă – 26 august, 16:00 – 18:00

Participarea este gratuită și deschisă tuturor categoriilor de vârstă. Te așteptăm și pe tine!

Campanie derulată de EUROPE DIRECT Râșnov în parteneriat cu EUROPE DIRECT Cluj și Primăria Orașului Râșnov.

Adaugă un comentariu