Str. I.L. Caragiale nr. 7, Rasnov 0788 11 55 11 edrasnov@gmail.com

Eveniment SOTEU 2023 Râșnov

Eveniment Starea Uniunii Europene 2023 Râșnov

13 septembrie 2023 0 Comentarii

Pe 13 septembrie am urmărit discursul susținut de Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, privind Starea Uniunii, transmis în direct în limba română, în grădina centrului EUROPE DIRECT Râșonv.

Alături de inivați și publicul larg, ne-am bucurat și am aplaudat atunci când am auzit numele României:

Doresc să le mulțumesc în special Bulgariei și României pentru că au arătat calea de urmat cu bune practici în materie de azil și returnare. Bulgaria și România fac parte din spațiul nostru Schengen, au demonstrat-o. Să le permitem, în sfârșit, să intre în spațiul Schengen, fără alte întârzieri! ” a declarat Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în cadrul Discursului privind Starea Uniunii 2023.

După vizionarea discursului, grupul de elevi de la Liceul George Moroianu din Săcele (parte din rețeaua EPAS a Școlilor Ambasador ale Parlamentului European) a discutat și dezbătut principalele teme, noutăți, cifre și date prezentate de către președinta Comisiei Europene.
Alături în această dezbatere au fost invitații noștri: dl. George Voinescu, consilier local, cel care reprezintă Râșnovul în rețeaua BELC – Building Europe With Local Councilors, d-na profesoară Cezarina Bâlbâe – coordonatoarea grupului de ambasadori juniori EPAS, d-na Alexandra Săcărea, directoarea Clubului Copiilor Râșnov – Zărnești.

În încheierea evenimentului, participanții au lăsat câte un mesaj pentru Uniunea Europeană inspirat de vizionarea discursului și de discuțiile care au urmat. Iată câteva dintre acestea:
Europa unită!
Europa=acasă!
Road to prosperity!
Pentru o Europă mai verde!
Mi-a rămas în gând că a fost cea mai caldă vară înregistrată vreodată. Soluție: să luăm măsuri asupra mediului, deoarece planeta suferă în urma gunoaielor noastre.
Lansarea programului STEP.
Empower youth!
Europa: mai bine împreună!

Discursul a fost transmis live și poate fi în continuare vizionat integral pe pagina de Facebook a EUROPE DIRECT Râșnov.

Adaugă un comentariu

Europe Direct Râșnov

0