Str. I.L. Caragiale nr. 7, Rasnov 0788 11 55 11 edrasnov@gmail.com

Euro Quiz concurs național 2022

5 aprilie 2022 0 Comentarii

Elevii care doresc să participe la Euro Quiz se pot înscrie, alături de profesorul coordonator, la sesiunile de pregătire online. Pentru județul Brașov, ziua rezervată pregătirii online este 11 aprilie.

Ce este Euro Quiz?

  • Un concurs cu întrebări și răspunsuri despre istoria, prezentul și viitorul Uniunii Europene.
  • Are drept scop încurajarea lucrului în echipă, îmbogățirea cunoștințelor despre Europa și Uniunea Europeană și dezvoltarea abilităților de rezolvare a problemelor în rândul elevilor din ciclul gimnazial, cultivarea unei atitudini critice în rândul tinerilor și conștientizarea valorilor cetățeniei active și democratice
  • Participarea la acest concurs presupune răspunsul rapid și corect la întrebări prestabilite din diverse arii de cultură generală precum istorie, geografie, artă, gastronomie etc., într-un timp limitat.

Ce condiții trebuie să îndeplinești ca să participi la Euro Quiz?

  • Să fii elev în ciclul gimnazial (clasele V– VIII), la o școală din România.
  • Să ai repere de cultură generală, să fii atent, spontan și să te adaptezi ușor lucrului în echipă.

Ce trebuie să faci ca să te înscrii la Euro Quiz?

  • Să găsești alți trei colegi (din aceeași școală, din clasa ta sau din altă clasă, din orice alt an de studiu V-VIII) împreună cu care să formezi o echipă, și un profesor care să vă înscrie în concurs și să vă reprezinte.
  • Să obții și să parcurgi materialele realizate ca bază de pregătire pentru concursul național Euro Quiz: un material scris cu informații generale structurate pe categorii. Descarcă materialele de aici

Calendarul Euro Quiz, Regulamentul, Informații și întrebări frecvente, Ghidul de pregătire, se pot descărca de pe site-ul oficial al Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Adaugă un comentariu

Europe Direct Râșnov

0