Str. I.L. Caragiale nr. 7, Rasnov 0788 11 55 11 edrasnov@gmail.com

EUinMyRegion media trips for journalists Bruxelles apply now

EUinMyRegion: Călătorii de studiu la Bruxelles pentru jurnaliști și creatori de conținut

28 iunie 2023 0 Comentarii

Comisia Europeană a extins programul #EUinMyRegion Media Trips și invită jurnaliștii regionali și locali și creatorii de conținut din țările UE să se înscrie până pe 21 iulie 2023.

Participanții selectați vor avea oportunitatea de a-și extinde cunoștințele privind politica de coeziune, fondurile europene și funcționarea mai largă a Uniunii Europene . Programul extins va cuprinde cursuri online și excursii scurte la Bruxelles, cu sesiuni informative despre instituțiile, structura și procedurile UE.

În plus, jurnaliștii și creatorii de conținut vor obține informații despre demersurile UE de prevenire a fraudelor și gestionării defectuoase a fondurilor; vor avea întâlniri cu experți de țară ai Comisiei, vor explora instrumente de date pentru jurnaliști și vor lua parte la vizite de proiect sau vizite ale altor instituții ale UE.

Până la sfârșitul programului, participanții vor dobândi o mai bună înțelegere a politicilor UE, în special a politicii de coeziune. Ei vor avea, de asemenea, oportunitatea de a stabili legături cu colegi jurnalişti din diverse ţări şi regiuni, contribuind la avansarea proiectului european prin reportajele lor.

Prima călătorie de studiu media este programată pentru începutul lunii septembrie și alte șapte călătorii sunt vor avea loc în perioada octombrie 2023 – mai 2024.

Aproximativ 40 de jurnalişti din toate statele membre ale UE sunt aşteptaţi să se alăture fiecărei călătorii de studiu.

Comisia Europeană va acoperi costurile de călătorie și cazare pentru jurnaliștii care participă la program. Vă rugăm să rețineți că programul se va desfășura doar în limba engleză. Nu se va oferi niciun serviciu de traducere.

Mai multe detalii și înscriere aici: https://www.euinmyregion-mediatrips.eu/

Adaugă un comentariu

Europe Direct Râșnov

0