Str. I.L. Caragiale nr. 7, Rasnov 0788 11 55 11 edrasnov@gmail.com

Erasmus Generation Summit Rasnov 2023

Erasmus Generation Summit 2023 la Râșnov

24 octombrie 2023 0 Comentarii

Peste 800 de studenți din toate zările Europei se întâlnesc la Râșnov pe 27 octombrie 2023 pentru a participa la atelierele Erasmus Generation Summit.

Peste 10 ateliere participative

Evenimentul își propune să ofere tinerilor un context de socializare, de schimb intercultural, de explorare a patrimoniului natural și cultural românesc, dar și un prilej de a afla mai multe despre cum funcționează democrația în Uniunea Europeană și cum tinerii se pot implica mai mult în conturarea viitorului UE.

Organizatorii propun 11 ateliere desfășurate în paralel, în diverse spații din oraș. Plecând de la un tur ghidat în grădina Cetății Râșnov, treasure-hunt și ateliere de meșterit diverse, până la proiecții de filme, quiz-uri cu premii, curs de prim ajutor, jocuri de rol despre cum se iau deciziile în UE.

Pe tot parcursul evenimentului vor fi disponibile pentru participanți, în cadrul a 2 info-point-uri EUROPE DIRECT Râșnov, materiale informative despre oportunitătile europene pentru tineri.

Cine sunt participanții?

Participanții sunt studenți din țările Uniunii Europene și nu numai, veniți cu burse Erasmus+, la diverse centre universitare din România. Va fi un prilej pentru ei să se cunoască, să se distreze, să lege prietenii noi, să descopere și să se bucure de diversitatea culturală a Europei.

Ultimul raport, din 2022, arată că doar pe parcursul anului 2021, au beneficiat de experiențele de învățare și mobilitate aproape 650.000 de participanți, prin intermediul a 19.000 de proiecte finanțate prin Erasmus+.

Cine sunt organizatorii?

Întrunirea Erasmus Generation Summit de la Râșnov este organizată în colaborare de Erasmus Student Network (ESN) România și EUROPE DIRECT Râșnov, cu sprijinul Școlii Gimnaziale Peter Thal și al Primăriei Orașului Râșnov.

La organizarea evenimentului participă voluntari din partea ESN România, din partea EUROPE DIRECT Râșnov și din partea Școlii Gimnaziale Peter Thal Râșnov, școală acreditată Erasmus+.

Erasmus Generation Summit 2023 face parte din evenimentul mai mare, Halloween în Transylvania, organizat în fiecare an de ESN România.

Adaugă un comentariu