Str. I.L. Caragiale nr. 7, Rasnov 0788 11 55 11 edrasnov@gmail.com

Dezinformarea: semnatarii raportează cu privire la acțiunile lor de combatere a dezinformării în legătură cu COVID-19

3 iunie 2022 0 Comentarii

Comisia a publicat ieri, 2 iunie, ultimul set de rapoarte din cadrul programului de monitorizare a COVID-19, care oferă informații referitoare la acțiunile întreprinse de platformele semnatare ale Codului de bune practici privind dezinformarea pentru a limita dezinformarea cu privire la pandemie.

Învățămintele desprinse din acest program contribuie, de asemenea, la crearea unui cadru de raportare mai solid al Codului de bune practici consolidat, care urmează să fie prezentat de semnatari în săptămânile următoare, pe baza orientărilor Comisiei publicate în luna mai a anului trecut.

Monitorizarea măsurilor luate de platforme pentru a limita dezinformarea va continua în temeiul codului revizuit. TikTok a raportat că, în martie și aprilie, numărul materialelor video legate de coronavirus care încalcă politicile sale este în scădere cu 2.239 față de perioada de raportare anterioară, odată cu ridicarea restricțiilor în multe țări ale UE.

Numărul de videoclipuri care conțineau informații eronate de natură medicală sau o etichetă referitoare la COVID-19, eliminate pentru încălcări, a scăzut cu 10.131 față de ianuarie și februarie. Meta raportează, de asemenea, că în martie și aprilie, de pe Facebook și Instagram au fost eliminate un număr considerabil mai mic de conținuturi cu privire la coronavirus, pentru încălcări ale politicilor sale privind dezinformarea: cu 124.000 mai puține de pe Facebook și cu 14.000 de pe Instagram, în comparație cu lunile ianuarie și februarie.

Microsoft și Google continuă să împiedice publicarea mai multor milioane de anunțuri publicitare, inclusiv a unor conținuturi legate de vaccinare, în conformitate cu politicile lor privind conținutul care induce în eroare. În comparație cu perioada de raportare anterioară, Twitter a semnalat un număr mai mic de conturi suspendate pe motiv de încălcare a politicii sale în materie de informații înșelătoare.

Articol preluat de pe site-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Citește articolul integral aici.

Adaugă un comentariu

Europe Direct Râșnov

0