Str. I.L. Caragiale nr. 7, Rasnov 0788 11 55 11 edrasnov@gmail.com

Dezinformarea în mediul online – Suntem pregătiți pentru era digitală? Cum punem întrebările care contează?

3 decembrie 2021 0 Comentarii

Te așteptăm pe 8 decembrie, de la ora 18:00, la webinarul 𝗱𝗲𝗱𝗶𝗰𝗮𝘁 𝘀𝘁𝘂𝗱𝗲𝗻𝘁𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗨𝗻𝗶𝘃𝗲𝗿𝘀𝗶𝘁𝗮𝘁𝗶𝗶 𝗧𝗿𝗮𝗻𝘀𝗶𝗹𝘃𝗮𝗻𝗶𝗮 𝗱𝗶𝗻 𝗕𝗿𝗮𝘀𝗼𝘃, organizat de EUROPE DIRECT Râșnov în parteneriat cu Erasmus Student Network Brașov.

Împreună cu 𝗖𝗿𝗶𝘀𝘁𝗶𝗻𝗮 𝗟𝘂𝗽𝘂, 𝗱𝗲 𝗹𝗮 𝗖𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂𝗹 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗝𝘂𝗿𝗻𝗮𝗹𝗶𝘀𝗺 𝗜𝗻𝗱𝗲𝗽𝗲𝗻𝗱𝗲𝗻𝘁, vom exersa metode de verificare a știrilor și vom vedea cum opiniile noastre ne influențează modul și gradul în care credem o informație.
Vom vorbi despre fake news, dezinformare și cum evaluăm critic informația online.

„În 2018, MIT a publicat un studiu care spunea că o informaţie falsă circulă cu 70% mai mult decât o informaţie adevărată şi circulă şi de şase ori mai repede.
Tot aşa, Eurobarometrul ne-a arătat că aproape 70% dintre români cred că informaţiile trunchiate, care denaturează realitatea, sunt un pericol pentru democraţie.
Noi, toţi, consumăm media. Aud foarte des ideea că ‘eu nu am televizor, nu consum media, nu am nevoie să mă educ în ceea ce priveşte media’, ceea ce este o greşeală. Consumăm media din momentul în care ne-am trezit până în momentul în care mergem la culcare. Media nu înseamnă doar ştirile de la televizor. Media înseamnă muzica pe care o ascultăm, cărţile pe care le citim, informaţiile care ajung la noi pe reţelele sociale. De aceea, pentru că nu putem să ne ascundem de media, pentru că nu trebuie să ne ascundem de media, este foarte important să învăţăm cum funcţionează ea. Lumea noastră e conturată de produsele media pe care le consumăm. Este vital să înţelegem cum funcţionează, pentru că aşa putem să devenim toţi consumatori de media mult mai avizaţi, să fim cetăţeni implicaţi în comunitate” – Cristina Lupu, citată de G4media

Webinarul va avea loc pe platforma Zoom și va fi înregistrat.
Pentru înscriere, te rugăm să completezi acest formular:
https://forms.gle/3ZmeoqumCffABHLs7


Linkul de participare va fi trimis pe e-mail cu cel puțin 1 zi înainte de începere.
Participarea este gratuită, în limita a 25 de locuri.

Pentru orice întrebări legate de acest webinar, puteți contacta EUROPE DIRECT Râșnov prin telefon sau e-mail:
edrasnov@gmail.com
0788115511

Adaugă un comentariu

Europe Direct Râșnov

0