Str. I.L. Caragiale nr. 7, Rasnov 0788 11 55 11 edrasnov@gmail.com

Declarație de presă comună a președintelui Consiliului European, Charles Michel și a președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen cu privire la agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei

24 februarie 2022 0 Comentarii

În contextul în care azi, 24 februarie, Rusia a început atacul asupra Ucrainei cu avioane, tancuri și nave militare:

„Condamnăm în cei mai fermi termeni posibil agresiunea militară fără precedent a Rusiei împotriva Ucrainei.

Prin acțiunile sale militare neprovocate și nejustificate, Rusia încalcă grav dreptul internațional și subminează securitatea și stabilitatea europeană și globală. Deplângem pierderea de vieți și suferința umană.

Facem apel la Rusia să înceteze imediat ostilitățile, să-și retragă armata din Ucraina și să respecte pe deplin integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei. O astfel de utilizare a forței și constrângerii nu are loc în secolul XXI.

UE susține ferm Ucrainei și oamenii săi, în timp ce se confruntă cu această criză fără egal.

Liderii UE se vor întâlni în cursul zilei de azi. Președintele Consiliului European, Charles Michel al a convocat de urgență o reuniune extraordinară a Consiliului European pentru a discuta despre criză și alte măsuri restrictive. Acestea vor impune Rusiei consecințe masive și grave pentru acțiunile sale. Președinta von der Leyen și Înaltul Reprezentant Josep Borrell vor evidenția un nou pachet de sancțiuni care urmează să fie finalizat de Comisia Europeană și SEAE în strânsă coordonare cu partenerii. Consiliul le va adopta rapid.

UE va continua să ofere asistență politică, financiară și umanitară puternică Ucrainei și populației acesteia.”

Declarație de presă a președintelui Consiliului European, Charles Michel și a președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a cu privire la agresiunea militară fără precedent și neprovocată a Rusiei asupra Ucrainei.

Sursa: https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/statement_22_1321

Adaugă un comentariu

Europe Direct Râșnov

0