Str. I.L. Caragiale nr. 7, Rasnov 0788 11 55 11 edrasnov@gmail.com

Coronavirus: Comisia aprobă un nou contract cu Novavax pentru un potențial vaccin împotriva COVID-19

4 august 2021 0 Comentarii

Comisia Europeană a aprobat azi, 4 august, cel de al șaptelea acord preliminar de achiziție (APA) încheiat cu o companie farmaceutică pentru a asigura accesul la un potențial vaccin împotriva COVID-19 în T4 din 2021 și în 2022.
 
În temeiul acestui contract, statele membre vor putea achiziționa până la 100 de milioane de doze de vaccin Novavax, cu o opțiune pentru 100 de milioane de doze suplimentare în cursul anilor 2021, 2022 și 2023, după ce EMA va fi revizuit și aprobat vaccinul respectiv ca fiind sigur și eficace. Statele membre pot decide să doneze vaccinuri unor țări cu venituri medii și mici sau să le redirecționeze către alte țări europene.
 
Contractul de astăzi extinde portofoliul deja larg de vaccinuri care urmează să fie produse în Europa, incluzând contractele semnate cu AstraZeneca, Sanofi-GSK, Ja, BioNtech-Pfizer, CureVac,  discuțiile exploratorii încheiate cu Valneva. Aceasta reprezintă un alt pas esențial către asigurarea faptului că Europa este bine pregătită să facă față pandemiei de COVID-19.
 
Detalii în comunicatul de presă.

Adaugă un comentariu

Europe Direct Râșnov

0