Str. I.L. Caragiale nr. 7, Rasnov 0788 11 55 11 edrasnov@gmail.com

Conferința Internațională a Donatorilor „Împreună pentru oamenii din Turcia și Siria”

Conferința Internațională a Donatorilor „Împreună pentru oamenii din Turcia și Siria”

20 martie 2023 0 Comentarii

Astăzi, la Bruxelles, Comisia Europeană și președinția suedeză a Consiliului Uniunii Europene au găzduit Conferința Internațională a Donatorilor în sprijinul oamenilor din Turcia și din Siria afectați de recentele cutremure devastatoare.

Organizată în cooperare cu autoritățile din Turcia,această conferință a donatorilor a reunit peste 60 de participanți – state membre ale UE, țări candidate și potențial candidate, țări vecine și partenere, membri ai G20 (cu excepția Rusiei), state membre ale Consiliului de Cooperare pentru Statele Arabe din Golf, precum și ONU, organizații internaționale, actori din domeniul umanitar și instituții financiare internaționale și europene.

Conferința a avut loc astăzi, la ora 13.00, iar în deschidere au luat cuvântul Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, și prim-ministrul Suediei, Ulf Kristersson, în numele președinției suedeze.

Sesiunea de deschidere a fost urmată de o prezentare despre „Viziunea privind impactul cutremurelor și redresarea în urma acestora”, la care a participat comisarul pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarčič. Sesiunea de asumare a angajamentelor din partea donatorilor a fost prezidată de comisarul pentru vecinătate și extindere, Olivér Várhelyi, și de ministrul suedez al cooperării internaționale pentru dezvoltare și comerț exterior, Johan Forssell.

UE și statele sale membre intenționează să își asume un angajament important pentru a continua să ofere ajutor și să contribuie la procesul de redresare și de reconstrucție în Turcia, precum și pentru a continua să ofere ajutor și să contribuie la procesul de redresare și de reabilitare în Siria. UE face apel la alți parteneri internaționali și donatori mondiali să dea dovadă de solidaritate față de oamenii din Turcia și din Siria în aceste circumstanțe dificile, mobilizând angajamente pe măsura amplorii și a anvergurii daunelor.

Președinta von der Leyen și prim-ministrul Kristersson vor avea o întâlnire cu presa la sfârșitul evenimentului, în jurul orei 18.00. Diferitele sesiuni vor fi transmise în direct pe EbS. Comunicatul de presă de după eveniment va fi disponibil aici. Mai multe informații cu privire la sprijinul acordat de UE oamenilor din Turcia și din Siria se găsesc în această fișă informativă.


Articol preluat de pe site-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Citește articolul integral aici.

Adaugă un comentariu

Europe Direct Râșnov

0