Str. I.L. Caragiale nr. 7, Rasnov 0788 11 55 11 edrasnov@gmail.com

Comisia lansează proiectul „Construirea Europei împreună cu consilierii locali”

Comisia lansează proiectul „Construirea Europei împreună cu consilierii locali”

1 iulie 2022 0 Comentarii

Comisia Europeană a lansat ieri, 30 iunie, proiectul „Construirea Europei împreună cu consilierii locali (BELC)”, care vizează dotarea consilierilor și a autorităților locale din întreaga UE cu instrumentele de care au nevoie pentru a le comunica, despre UE, cetățenilor din circumscripția sau zona lor.

Acest proiect va crea o rețea în întreaga UE, oferindu-le autorităților locale accesul la materiale actualizate despre politicile și normele UE care le-ar putea afecta circumscripția, seminare online specifice cu privire la aspecte-cheie, precum și posibilitatea de a vizita instituțiile UE. Începând de astăzi, consilierii și autoritățile locale se pot înregistra pentru a participa la acest proiect. Este un răspuns direct la una dintre propunerile Conferinței privind viitorul Europei, prin care se solicita „un sistem de consilieri locali ai UE, ca modalitate de a reduce distanța dintre instituțiile UE și cetățenii europeni”.

Acesta este un anunț la momentul oportun, având în vedere că vineri, 17 iunie, Comisia a adoptat o comunicare care stabilește modul în care intenționează să dea curs celor 49 de propuneri formulate de conferință.

Proiectul se pune în aplicare în strânsă cooperare cu Comitetul Regiunilor și cu Rețeaua UE a consilierilor locali și regionali. Comunicarea cu privire la UE este o responsabilitate comună a instituțiilor UE și a reprezentanților din toate nivelurile de guvernanță din statele membre.

Articol preluat de pe site-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Citește articolul integral aici.

Adaugă un comentariu

Europe Direct Râșnov

0