Str. I.L. Caragiale nr. 7, Rasnov 0788 11 55 11 edrasnov@gmail.com

Comisia lansează o consultare a părților interesate cu privire la programul „Europa digitală”

Comisia lansează o consultare a părților interesate cu privire la programul „Europa digitală”

27 iunie 2024 0 Comentarii

Comisia a lansat astăzi, 27 iunie, o consultare deschisă a părților interesate, cu o durată de 12 săptămâni, privind programul „Europa digitală” (DIGITAL).

Consultarea urmărește să obțină informații referitoare la nevoile părților interesate în ceea ce privește transformarea digitală, precum și la beneficiile și posibilele îmbunătățiri ale programului DIGITAL. Prin urmare, ea va colecta perspective diverse, de la întreprinderi mici și mijlocii la organizații neguvernamentale, mediul academic, parteneri sociali, autorități publice și alte organizații publice și private, precum și de la cetățeni, atât din statele membre ale UE, cât și din țările asociate.

Comisia va publica apoi un raport de sinteză privind rezultatele consultării și răspunsurile părților interesate pe site-ul „Exprimați-vă părerea”. Feedbackul primit va sta la baza reflecțiilor cu privire la posibile îmbunătățiri ale programului DIGITAL și, de asemenea, va ajuta la proiectarea de viitoare inițiative. Perioada de consultare se încheie la 20 septembrie 2024.

Programul „Europa digitală” este un program de finanțare al UE cu un buget de peste 7,9 miliarde EUR, axat pe punerea tehnologiei digitale la dispoziția întreprinderilor, a cetățenilor și a administrațiilor publice. Programul „Europa digitală” completează finanțarea disponibilă prin intermediul altor programe ale UE, precum Orizont Europa (cercetare și inovare), Mecanismul pentru interconectarea Europei (infrastructură digitală), Mecanismul de redresare și reziliență, fondurile structurale și altele.


Articol preluat de pe site-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.
Sursa foto: https://audiovisual.ec.europa.eu/
Citește articolul integral aici.

Adaugă un comentariu