Str. I.L. Caragiale nr. 7, Rasnov 0788 11 55 11 edrasnov@gmail.com

Comisia închide investigația privind sprijinul public acordat de România societății Oltchim

Comisia închide investigația privind sprijinul public acordat de România societății Oltchim

30 iunie 2022 0 Comentarii

Comisia Europeană a închis investigația aprofundată privind sprijinul acordat de România societății petrochimice Oltchim.

În luna decembrie 2018, Comisia a constatat că Oltchim a primit un ajutor incompatibil în valoare de aproximativ 335 de milioane EUR sub formă de: (i) neexecutare a datoriilor, (ii) anulare a datoriilor și (iii) continuare a livrărilor către Oltchim fără plată.

Comisia a impus României să recupereze acest ajutor.

În decembrie 2021, Tribunalul a constatat că Comisia nu a reușit să demonstreze că două măsuri de sprijin – neexecutarea datoriilor și anularea datoriilor – constituiau ajutoare de stat și, prin urmare, a anulat parțial decizia Comisiei din 2018.

Ca urmare a hotărârii Tribunalului, procedura oficială de investigare a Comisiei a rămas deschisă în ceea ce privește cele două măsuri în cauză. La 8 mai 2019, Oltchim a fost declarată insolvabilă și și-a încetat definitiv activitatea economică. Ca urmare a acestui fapt, investigația Comisiei a rămas fără obiect și, în consecință, Comisia și-a închis investigația.

Odată soluționate eventualele probleme de confidențialitate, vor fi disponibile mai multe informații pe site-ul web al Comisiei dedicat concurenței, în registrul public al cazurilor, la numărul de caz SA.36086.

Articol preluat de pe site-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Citește articolul integral aici.

Adaugă un comentariu

Europe Direct Râșnov

0