Str. I.L. Caragiale nr. 7, Rasnov 0788 11 55 11 edrasnov@gmail.com

Negocieri pentru participarea Ucrainei la programul LIFE pentru climă și mediu

1 aprilie 2022 0 Comentarii

Comisia a început ieri, 31 martie, negocierile cu Ucraina pentru a oferi acestei țări posibilitatea de a se alătura programului LIFE pentru climă și mediu.

Programul LIFE urmărește în special să contribuie la tranziția către o economie durabilă, să protejeze mediul, să oprească și să inverseze declinul biodiversității.

Prin aderarea la programul LIFE, Ucraina va putea beneficia de finanțare pentru a-și reface mediul după distrugerile provocate de invazia Rusiei, fie că este vorba de poluare, de distrugerea ecosistemelor sau de alte efecte pe termen lung.

Comisarul pentru mediu, oceane și pescuit, Virginijus Sinkevičius, i-a transmis astăzi decizia omologului său ucrainean Ruslan Strilets, ministrul ecologiei și resurselor naturale. Comisarul Sinkevičius a declarat: „Comisia a finalizat toate etapele prealabile pentru începerea negocierilor privind aderarea la programul LIFE, așadar nu avem motive să întârziem procesul. Agresiunea Rusiei asupra Ucrainei și impactul ei asupra climei și mediului au făcut ca acest parteneriat să fie cu atât mai important și suntem pregătiți să sprijinim Ucraina să adere la programul LIFE.

Articol preluat de pe site-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Citește articolul integral aici.

Adaugă un comentariu

Europe Direct Râșnov

0