Str. I.L. Caragiale nr. 7, Rasnov 0788 11 55 11 edrasnov@gmail.com

Comisarul european pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarčič, se află în România pentru a discuta despre reziliența la dezastre și comunicarea privind riscurile

Comisarul european pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarčič, se află în România pentru a discuta despre reziliența la dezastre și comunicarea privind riscurile

24 februarie 2023 0 Comentarii

Comisarul pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarčič, se află astăzi, 24 februarie, la București pentru a participa la un dialog în cadrul Forumului european privind reducerea riscurilor de dezastre în perioada 2021-2030.

Evenimentul este organizat de Biroul Organizației Națiunilor Unite pentru reducerea riscurilor de dezastre și de Guvernul României. În cadrul acestui eveniment, comisarul a prezentat, în linii mari, strategia UE de pregătire și răspuns în situații de criză, precum și obiectivele de consolidare a rezilienței. Acesta a solicitat guvernelor și altor instituții să pună în aplicare obiectivele europene în materie de reziliență în caz de dezastre, pe care Comisia le-a adoptat la începutul lunii.

În timpul vizitei sale în România, comisarul european a avut, de asemenea, întâlniri cu președintele Klaus Iohannis și cu prim-ministrul Nicolae Ciucă. România este un actor-cheie în cadrul mecanismului de protecție civilă al UE: de exemplu, în urma recentului cutremur, a trimis imediat echipe de salvare în Turcia și ajutoare în natură în Siria. Prin intermediul platformei sale din Suceava, România oferă, de asemenea, sprijin logistic esențial pentru operațiunile de solidaritate din Ucraina.

Adaugă un comentariu

Europe Direct Râșnov

0