Str. I.L. Caragiale nr. 7, Rasnov 0788 11 55 11 edrasnov@gmail.com

Centrul european de competențe în materie de securitate cibernetică își deschide porțile la București

Centrul european de competențe în materie de securitate cibernetică își deschide porțile la București

8 mai 2023 0 Comentarii

Mâine, 9 mai, la București, în campusul Universității Politehnice, se va inaugura sediul noului Centru european de competențe în materie de securitate cibernetică.

Acest centru are ca scop să sprijine inovarea și politica industrială în domeniul securității cibernetice, precum și să dezvolte și să coordoneze proiectele UE în materie de securitate cibernetică.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă și înalți funcționari ai Comisiei Europene vor participa la ceremonia de inaugurare. Evenimentul va fi transmis în direct online.

Centrul european de competențe în materie de securitate cibernetică este responsabil cu gestionarea fondurilor UE pentru actualul buget pe termen lung al UE (2021-2027), în special cu adoptarea programelor de lucru în materie de securitate cibernetică, precum și cu gestionarea proiectelor cibernetice din cadrul Programului „Europa digitală” și al Programului „Orizont Europa”.

În plus, el va gestiona proiecte privind centrele de operațiuni pentru securitate, în cadrul propunerii Comisiei de instituire a unui scut cibernetic european, și va colabora cu o rețea de centre naționale de coordonare în scopul creării unui ecosistem pentru inovare și competitivitate în materie de securitate cibernetică în întreaga UE.

Thierry Breton, comisarul pentru piața internă, a declarat: „Securitatea cibernetică este o prioritate esențială, iar protejarea suveranității noastre digitale necesită eforturi comune. Centrul european de competențe în materie de securitate cibernetică reunește resurse și experți de nivel înalt din întreaga UE pentru a dezvolta soluții inovatoare la amenințările cibernetice și pentru a ne spori reziliența la atacuri. Lucrând împreună, putem construi o lume digitală mai sigură și mai securizată pentru toți europenii.


Citește articolul integral aici.

Adaugă un comentariu

Europe Direct Râșnov

0