Str. I.L. Caragiale nr. 7, Rasnov 0788 11 55 11 edrasnov@gmail.com

Centrul european de competențe în materie de securitate cibernetică: consiliul de conducere se reunește pentru prima dată la București

Centrul european de competențe în materie de securitate cibernetică: consiliul de conducere se reunește pentru prima dată la București

23 iunie 2022 0 Comentarii

Astăzi, 23 iunie, consiliul de conducere al Centrului european de competențe în materie de securitate cibernetică organizează prima sa reuniune în format fizic la București, unde se află sediul Centrului.

Reuniunile anterioare ale consiliului s-au desfășurat online din cauza pandemiei.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă le-a urat bun venit membrilor consiliului de conducere. În cadrul acestei ședințe de două zile, consiliul va discuta aspecte legate de prioritățile Centrului și de înființarea sa practică la București, cu privire la care autoritățile române și Comisia Europeană colaborează deja îndeaproape de mai multe luni.

Centrul de competențe, împreună cu Rețeaua de centre naționale de coordonare, urmărește să consolideze capacitățile europene în materie de securitate cibernetică, excelența în cercetare și competitivitatea industriei. În acest scop, Centrul va gestiona o parte din finanțarea dedicată securității cibernetice în cadrul programului „Europa digitală” și al programului Orizont Europa, precum și finanțarea din partea statelor membre. O nouă cerere de propuneri în domeniul securității cibernetice, în valoare de peste 140 milioane EUR, se va lansa la 29 septembrie în cadrul programului „Europa digitală”.

În sens mai larg, Centrul urmărește să sprijine comunitatea implicată în securitatea cibernetică din Europa. Comisia Europeană a lansat recent o procedură de ofertare în valoare de 3 milioane EUR în acest scop.

Centrul caută un director executiv, post pentru care a lansat recent o cerere de candidaturi. De asemenea, Centrul va publica în curând posturile vacante pentru alte funcții pe site-ul său internet. Pentru mai multe informații cu privire la centru, inclusiv privind finanțarea viitoare și oportunitățile de angajare, urmăriți Centrul pe Twitter și pe internet.

Articol preluat de pe site-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Citește articolul integral aici.

Adaugă un comentariu

Europe Direct Râșnov

0