Str. I.L. Caragiale nr. 7, Rasnov 0788 11 55 11 edrasnov@gmail.com

Ucraina: Al patrulea val de sancțiuni UE împotriva Rusiei

15 martie 2022 0 Comentarii

Comisia Europeană salută faptul că, astăzi, 15 martie, Consiliul și-a exprimat acordul cu privire la adoptarea unui al patrulea pachet de măsuri restrictive împotriva Rusiei, ca răspuns la agresiunea brutală a acesteia împotriva Ucrainei și a poporului său. Aceste sancțiuni vor contribui și mai mult la intensificarea presiunii economice asupra Kremlinului și vor afecta capacitatea acestuia de a finanța invazia Ucrainei. Măsurile s-au luat în coordonare cu parteneri internaționali, în special cu Statele Unite.

Măsurile convenite sunt următoarele:

  • – Interzicerea totală a tranzacțiilor cu anumite companii de stat rusești în diferite sectoare – complexul militar-industrial al Kremlinului.
  • – Interzicerea importurilor în UE de produse siderurgice care fac în prezent obiectul unor măsuri de salvgardare ale UE, cu o valoare de aproximativ 3,3 miliarde EUR în venituri din export pierdute de Rusia. Cotele de import majorate vor fi distribuite altor țări terțe, în compensare.
  • – Interzicerea pe scară largă a noilor investiții în sectorul energetic rusesc, cu excepții limitate în ceea ce privește energia nucleară civilă și transportul anumitor produse energetice către UE.
  • – O interdicție la exportul de produse de lux din UE (de exemplu, mașini de lux, bijuterii etc.), menită să lovească direct elitele rusești.
  • – În plus, lista persoanelor și a entităților sancționate a fost extinsă pentru a include mai mulți oligarhi și elite din domeniul afacerilor care au legături cu Kremlinul, precum și companii active în domeniul militar și de apărare, care sprijină invazia din punct de vedere logistic și material. De asemenea, s-au inclus pe listă noi actori, activi în domeniul dezinformării.
  • – Interzicerea ratingurilor acordate Rusiei și companiilor rusești de către agențiile de rating de credit din UE, precum și a furnizării de servicii de rating clienților ruși, ceea ce va duce la pierderea în și mai mare măsură a accesului acestora la piețele financiare ale UE.

Articol preluat de pe site-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Citește articolul integral aici.

Adaugă un comentariu

Europe Direct Râșnov

0