Str. I.L. Caragiale nr. 7, Rasnov 0788 11 55 11 edrasnov@gmail.com

Europa Creativa 2024 apel deschis pentru edituri

5 milioane de euro pentru sprijinirea traducerilor literare și pentru promovarea cărților prin programul EUROPA CREATIVĂ

18 ianuarie 2024 0 Comentarii

Comisia a lansat pe 16 ianuarie, cererea de propuneri din 2024 pentru circulația operelor literare europene, în cadrul programului „Europa creativă”.

Sprijinită cu un buget de 5 milioane de euro, această inițiativă urmărește să faciliteze traducerea, publicarea, distribuirea și promovarea diferitelor forme de opere de ficțiune europene, inclusiv romane, poezie și benzi desenate, prin intermediul a aproximativ 40 de proiecte.

Entitățile eligibile, fie că își depun candidatura în mod individual, fie ca parte a unui consorțiu, sunt invitate să elaboreze strategii editoriale și promoționale cuprinzătoare pentru proiecte care implică cel puțin cinci opere de ficțiune traduse în și din limbi eligibile.

Dimensiunea proiectelor sprijinite variază de la proiecte mici (maximum 10 cărți, 100 000 EUR), până la proiecte medii (maximum 20 de cărți, 200 000 EUR) și proiecte mari (cel puțin 21 de cărți, 300 000 EUR). Proiectele trebuie să respecte condițiile generale de eligibilitate și să cuprindă cel puțin cinci traduceri. Termenul de depunere a candidaturilor este 16 aprilie 2024. Pentru informații detaliate și privind procedurile de depunere a candidaturilor, vizitați pagina dedicată cererii de propuneri de pe Portalul de finanțare și licitații al UE.

Mai multe detalii despre linia de finanțare dedicată circulației operelor literare europene, găsiți la Biroul Europa Creativă România.

Sursa foto: https://audiovisual.ec.europa.eu/, Copyright Uniunea Europeană 2023, Fotograf Christophe Licoppe

Adaugă un comentariu