Str. I.L. Caragiale nr. 7, Rasnov 0788 11 55 11 edrasnov@gmail.com

intalnire retele europene regiunea centru rasnov

La Râșnov: întâlnire a rețelelor europene din Regiunea Centru

3 octombrie 2022 0 Comentarii

Vineri, 30 septembrie, la sediul EUROPE DIRECT Râșnov, a avut loc o întâlnire de lucru a reprezentanților rețelelor de informare europene din Regiunea Centru. Este prima întâlnire de acest fel, care își propune să închege o „rețea a rețelelor”, astfel încât informația europeană să ajungă mai clar și coerent la cetățeni.

Peste 20 de participanți de la nivel regional și național

La invitația celor trei centre EUROPE DIRECT din Regiunea Centru, au răspuns peste 20 de reprezentanți la nivel regional și județean ai EURES, EURODESK și Erasmus Student Network.

“Ne-am bucurat să avem alături de noi și reprezentanți la nivel național ai EUROPASS, EUROGUIDANCE, ai Centrului European al Consumatorilor, ai Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale, ai Biroului Europa Creativă România și ai Programului Cetățeni, Egalitate, Drepturi și Valori.Mirela Groza, coordonator EUROPE DIRECT Regiunea Centru

O rețea a rețelelor la nivel de regiune

Oportunitățile și drepturile pe care cetățenia europeană le oferă sunt multe și vin pe canale foarte diverse. La fel și instrumentele prin care cetățenii pot participa activ la dezbaterea și conturarea viitorului Europei.

Publicul țintă din comunitățile locale este de asemenea foarte variat. Fie că sunt interesați de posibilitatea de a lucra sau studia în UE, de drepturile pe care le au în calitate de cetățeni europeni, de găsirea unor parteneri în spațiul UE, fie că sunt interesați de accesarea de programe de finanțare europene, de cursuri de formare, sau vor să se implice în consultările și dezbaterile care au loc pe diverse teme privind viitorul Uniunii Europene, locuitorii din Regiunea Centru au ca prim punct de contact centrele EUROPE DIRECT de unde pot primi informațiile necesare și îndrumare.

De aceea este importantă cooperarea între rețelele UE sub forma unei „rețele de rețele” pentru redistribuirea informațiilor, astfel încât, la nivel local și de regiune, publicul să beneficieze de informații clare, actuale și relevante pe teme europene.

Adaugă un comentariu