Str. I.L. Caragiale nr. 7, Rasnov 0788 11 55 11 edrasnov@gmail.com

Call for artists EUROPE DIRECT Rasnov Expo Stereotipuri

EUROPE DIRECT Râșnov caută artiști ilustratori pentru realizarea unei expoziții pe tema „stereotipuri”

3 februarie 2023 0 Comentarii

Suntem EUROPE DIRECT Râșnov, parte din rețeaua centrelor locale de informare ale Comisiei Europene.
Organizăm activități și evenimente prin care încercăm să comunicăm pe teme europene într-o notă non-formală, interactivă.
Online, ne găsiți aici: https://www.facebook.com/EuropeDirectRasnov
și aici: https://www.instagram.com/europedirectrasnov/

Pentru 9 Mai, de Ziua Europei, vom realiza o expoziție în aer liber pornind de la oamenii din comunitatea locală și percepțiile lor față de ceilalți membri ai familiei europene (italieni, francezi, cehi, maghiari etc). Scopul expoziției este de a pune sub semnul întrebării stereotipurile, cu un strop de umor, și de a comunica cu publicul larg despre diversitatea culturală europeană. Titlul expoziției este încă în lucru, dar se referă la stereotipuri.

Ne dorim colaborarea cu 3-5 artiști care să realizeze fiecare câte +/-5 lucrări pe baza documentației (interviuri). Artiștii selectați vor fi responsabili de ilustrarea stereotipurilor care reies din interviurile de teren ce vor fi realizate anterior de către centrul EUROPE DIRECT Râșnov și vor fi puse la dispoziție cu cel puțin 30 de zile înaintea termenului de predare (28 aprilie 2023).

Lucrările vor avea dimensiunea A3 și pot fi realizate în diverse tehnici. Pentru expunere ele vor fi prelucrate în format digital (scan) și imprimate pe un suport rezistent, de exterior.

Detalii pentru aplicanți:

Onorariul oferit pentru fiecare ilustrație este de 100 Euro (toate taxele incluse).

Pentru înscriere, vă rugăm să trimiteți un portofoliu pe care îl considerați relevant pentru tema propusă, catre adresa edrasnov@gmail.com până pe 1 Martie 2023.

Artiștii selectați vor fi anunțați cel târziu pe 8 Martie 2023.

Sursa foto: https://audiovisual.ec.europa.eu/

Adaugă un comentariu

Europe Direct Râșnov

0