Str. I.L. Caragiale nr. 7, Rasnov 0788 11 55 11 edrasnov@gmail.com

ESN Erasmus Generation Summit Rasnov Europe Direct 2

Erasmus Generation Summit @Râșnov

21 octombrie 2022 0 Comentarii

Vineri, 28 octombrie 2022, Erasmus Generation Summit va aduce sute de studenți internaționali la Râșnov, pentru a sărbători o generație de tineri cu minte deschisă, cu ocazia Anului European al Tineretului 2022 și a celei de-a 35-a aniversări a Programului Erasmus.

Participanții sunt 800 de studenți, din 32 de țări, de pe 4 continente, veniți cu burse Erasmus, la diverse centre universitare din România. Evenimentul organizat anul acesta sub umbrela Anului European al Tineretului urmăreşte promovarea istoriei şi culturii naţionale în rândul tinerilor participanți dar și dezbateri pe teme legate de sustenabilitate și valori democratice.

Fiecare participant a optat deja la înscrierea în eveniment pentru una dintre activități:

  • ateliere participative pe diverse teme, de la sustenabilitate, la democrație, sănătate mintală sau dialog intercultural;
  • ateliere de crafting și upcycling;
  • ateliere de conectare la natură, la liniștea interioară, exterioară și explorarea pădurilor din împrejurimi;
  • drumeție și tur ghidat la Cetatea Râșnov, cu povești despre trecutul istoric și referințe la prezentul și viitorul cultural al cetății, în conextul lucrărilor de restaurare;
  • City Hunt – descoperirea istoriei locale prin poveștile caselor, locurilor, oamenilor, cu un itinerariu bazat pe cărticica „La pas prin Râșnov”din proiectul „Memoria orașului”;
  • Incursiune în „România Sălbatică” – vizionarea celui mai ambițios documentar dedicat naturii din țara noastră, la Cinematograful Amza Pellea.

Trei info-pointuri cu informații despre UE și despre oportunități europene actuale pentru tineri vor fi accesibile la Școala Gimnazială Peter Thal, EUROPE DIRECT Râșnov și Cinematograful Amza Pellea.

Întrunirea Erasmus Generation Summit de la Râșnov este organizată în colaborare de Erasmus Student Network (ESN) România și EUROPE DIRECT Râșnov, cu sprijinul Școlii Gimnaziale Peter Thal și al Primăriei Orașului Râșnov.

Erasmus Generation Summit face parte din evenimentul mai mare, Halloween in Transylvania, organizat de ESN România.

Anul european al tineretului

Programul Erasmus+

Adaugă un comentariu

Europe Direct Râșnov

0