Str. I.L. Caragiale nr. 7, Rasnov 0788 11 55 11 edrasnov@gmail.com

EuroQuiz

Concurs Euro Quiz 2024

2 aprilie 2024 0 Comentarii

Campanie de comunicare și informare anuală a Reprezentanței Comisiei Europene în România derulată în cadrul inițiativei „Campaniile Educaționale pe teme legate de U.E.”, organizată în parteneriat cu Ministerul Educației. 2024, a paisprezecea ediție.

Ce este Euro Quiz?

  • Un concurs cu întrebări și răspunsuri despre istoria, prezentul și viitorul Uniunii Europene.
  • Are drept scop încurajarea lucrului în echipă, îmbogățirea cunoștințelor despre Europa și Uniunea Europeană și dezvoltarea abilităților de rezolvare a problemelor în rândul elevilor din ciclul gimnazial, cultivarea unei atitudini critice în rândul tinerilor și conștientizarea valorilor cetățeniei active și democratice
  • Participarea la acest concurs presupune răspunsul rapid și corect la întrebări prestabilite din diverse arii de cultură generală precum istorie, geografie, artă, gastronomie etc., într-un timp limitat.

Calendarul Euro Quiz 2024

08 – 22 aprilie 2024 | Înscrierea la sesiunile de pregătire ONLINE

Înscrierea elevilor, de către profesorii coordonatori, la una dintre întâlnirile de informare și pregătire online, organizate în zilele de 23 și 24 aprilie. Înscrierea se realizează prin completarea formularului online disponibil aici: euroquiz.ro

23 – 24 aprilie 2024 | Sesiunile de pregătire ONLINE

Cele două întâlniri ONLINE de informare și pregătire au o durată de două ore fiecare și sunt susținute de profesioniști, care vor răspunde întrebărilor adresate de participanți și vor asigura simularea concursului. Participarea profesorilor și elevilor la întâlnirile online nu implică obligativitatea înscrierii și participării în concurs.

25 aprilie – 15 mai 2024 | Înscrierea echipelor în concurs

Înscrierea se realizează de către profesorii coordonatori prin completarea formularului online disponibil aici: euroquiz.ro

17 mai 2024 | CONCURS – etapa județeană

20 mai 2024 | Anunțarea echipelor calificate pentru etapa națională

Toate rezultatele vor fi publicate pe această pagină.

24 mai 2024 | CONCURS – etapa națională

27 mai 2024 | Anunțarea echipelor câștigătoare

Locurile I, II, III, alături de toate rezultatele vor fi publicate pe această pagină.

Ce condiții trebuie să îndeplinești ca să participi la Euro Quiz?

  • Să fii elev în ciclul gimnazial (clasele V– VIII), la o școală din România.
  • Să ai repere de cultură generală, să fii atent, spontan și să te adaptezi ușor lucrului în echipă.

Ce trebuie să faci ca să te înscrii la Euro Quiz?

  • Să găsești alți trei colegi (din aceeași școală, din clasa ta sau din altă clasă, din orice alt an de studiu V-VIII) împreună cu care să formezi o echipă, și un profesor care să vă înscrie în concurs și să vă reprezinte.
  • Să parcurgi materialele realizate ca bază de pregătire pentru concursul național Euro Quiz: un material scris cu informații generale structurate pe categorii. Vom publica în curând Regulamentul specific de organizare și desfășurare Euro Quiz 2024.

Până la sesiunea online de anul acesta, puteți să urmăriți materialul video al întâlnirilor de pregătire online din 2023, click pe link-ul: VIDEO de pregătire Euro Quiz 2023

Nu uita că te poți înscrie și la sesiunile de pregătire ONLINE, împreună cu profesorii și colegii tăi. Informațiile privind înscrierea la sesiunile de pregătire online vor fi postate pe pagina aceasta și vor fi transmise unităților de învățământ prin inspectoratele școlare.

De asemenea, vă invităm să parcurgeți un material foarte util, ce cuprinde resurse educaționale pe teme europene foarte actuale atât pentru profesori, cât și pentru elevi: explicații, fișe de învățare, clipuri video, jocuri, ghiduri etc., dezvoltate de Comisia Europeană sau entități partenere, special pentru a fi folosite la clasă. Click pe Resurse educaționale !

Află unde este cel mai apropiat centru Europe Direct și fă-le o vizită sau contactează-i pentru a afla mai multe informații, atât despre concursul Euro Quiz, cât și despre activitățile desfășurate de acestea la nivel local.
Urmărește pagina noastră de social media (dă „follow”) pentru a afla primul noutățile și informările despre concurs.


Articol preluat de pe site-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Citește articolul integral aici.

Adaugă un comentariu