Str. I.L. Caragiale nr. 7, Rasnov 0788 11 55 11 edrasnov@gmail.com

Comisia deschide participarea la Alianța pentru medicamente esențiale

Comisia deschide participarea la Alianța pentru medicamente esențiale

16 ianuarie 2024 0 Comentarii

Autoritatea pentru Pregătire și Răspuns în caz de Urgență Sanitară (HERA) a Comisiei Europene a lansat astăzi, 16 ianuarie, o cerere deschisă de exprimare a interesului pentru aderarea la Alianța pentru medicamente esențiale.

Înființarea Alianței este una dintre acțiunile-cheie anunțate de Comisie în octombrie 2023 pentru prevenirea și soluționarea penuriilor de medicamente esențiale.

Alianța va reuni toate părțile interesate relevante și va desfășura activități pentru a consolida cooperarea dintre Comisie, guvernele naționale, industrie și societatea civilă. Ea va identifica provocările, prioritățile de acțiune și posibilele soluții politice la problema penuriilor de medicamente esențiale din UE. Alianța este un mecanism consultativ care va funcționa, de asemenea, ca o rețea pentru a accelera ducerea la îndeplinire a acțiunilor UE în acest domeniu.

Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară, a declarat: „Lansarea de astăzi a lucrărilor privind o Alianță pentru medicamente esențiale reprezintă încă un capitol dedicat uniunii noastre europene a sănătății. Ea marchează începutul unui efort concertat de susținere și de modernizare a producției de medicamente esențiale în UE, precum și de diversificare a lanțurilor de aprovizionare internaționale. Ca nou pilon industrial al uniunii noastre europene a sănătății puternice, Alianța va contribui la schimbarea modului în care producem și achiziționăm medicamente și, în cele din urmă, ne va consolida securitatea aprovizionării. Prin această inițiativă, ne vom asigura că guvernele, industria, profesioniștii din domeniul sănătății și societatea civilă colaborează mai strâns ca niciodată pentru a identifica soluții care să garanteze faptul că pacienții sunt mai bine protejați și au întotdeauna acces la medicamentele de care au nevoie.

Mai multe informații sunt disponibile în comunicatul de presă online.


Articol preluat de pe site-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Sursa foto: https://audiovisual.ec.europa.eu/

Citește articolul integral aici.

Adaugă un comentariu

Europe Direct Râșnov

0