Str. I.L. Caragiale nr. 7, Rasnov 0788 11 55 11 edrasnov@gmail.com

Comisarul european pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira, în vizită oficială în România

Comisarul european pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira, în vizită oficială în România

23 noiembrie 2023 0 Comentarii

ACTUALIZARE: Din cauza condițiilor meteo nefavorabile în regiune, vizita comisarului european pentru coeziune si reforme, Elisa Ferreira, din data de 27 noiembrie, de la Galați, se anulează.

Comisarul european pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira, va efectua, în perioada 27 – 28 noiembrie 2023, o vizită oficială la Galați și la București.

În cursul zilei de luni, 27 noiembrie, doamna comisar se va afla în Galați alături de ministrul proiectelor și investițiilor europene, dl. Adrian Câciu, și ministrul cercetării, inovării și digitalizării, dl. Bogdan-Gruia Ivan. Aceștia vor vizita nava de cercetare REXDAN, proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 (POC). Ulterior, înaltul oficial va participa, alături de cei doi miniștri, la un dialog cu cetățenii organizat la Universitatea Dunărea de Jos din Galați. Studenții și părțile intereaste de la nivel local vor avea oportunitatea de a-și prezenta și discuta viziunile, îngrijorările și așteptările cu privire la politica de coeziune și dezvoltarea regiunii și a României. Dialogul cu cetățenii va fi urmat de o conferință de presă.

În cursul zilei de marți, 28 noiembrie, dna. Elisa Ferreira se va întâlni cu prim-ministrul României, dl. Marcel Ciolacu. Aceștia vor participa la o conferință privind „Transformarea verde și digitală susținută prin fonduri UE: politica de coeziune a viitorului, reconcilierea tranziției industriale cu provocările teritoriale”, care va avea loc la Parlamentul României, unde comisarul european va fi vorbitor principal.

Agenda desfășurată a vizitei :

Luni, 27 noiembrie, Galați:

12.00 – vizită și deplasare cu nava de cercetare REXDAN

15.00 – întâlnire cu studenți și cu părțile interesate de la nivel local în cadrul dialogului cu cetățenii pe tema politicii de coeziune și a provocărilor dezvoltării locale și naționale

Dialogul cu cetățenii va fi distribuit în direct pe pagina de Facebook a Reprezentanței Comisiei Europene în România.

16.30 – conferință de presă comună, desfășurată cu participarea comisarului european pentru coeziune și reforme, dna. Elisa Ferreira, ministrul proiectelor și investițiilor europene, dl. Adrian Câciu, și ministrul cercetării, inovării și digitalizării, dl. Bogdan-Gruia Ivan.

Pentru participarea la conferința de presă, rugăm reprezentanții mass-media să confirme prezența printr-un email căre Alexandru.DUMITRACHE@ec.europa.eu, până cel târziu vineri, 24 noiembrie, ora 16.00. Menționăm că locurile disponibile sunt limitate și vor fi acordate în ordinea confirmărilor.

Adresă : Universitatea Dunărea de Jos, Str. Domnească, Nr. 47, Galați

Conferința de presă va fi distribuită în direct inclusiv pe pagina de Facebook a Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Marți, 28 noiembrie, București:

9.30 – întâlnire cu prim-ministrul României, dl. Marcel Ciolacu

10.30 – Participare la Conferința „Transformarea verde și digitală susținută prin fonduri UE: politica de coeziune a viitorului, reconcilierea tranziției industriale cu provocările teritoriale”

13.30 – Moment cu presă prevăzut pentru jurnaliștii care se acreditează la Parlamentul României.


Articol preluat de pe site-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Sursa foto: https://audiovisual.ec.europa.eu/

Citește articolul integral aici.

Adaugă un comentariu